پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به لزوم تبیین مدیریت در نظام اسلامی، خواستار تدوین مدل اسلامی نظام اداری از سوی حوزه شد.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر لطف‌الله فروزنده، معاون حقوقی و امور مجلس رییس جمهور، شامگاه چهارشنبه هفدهم آبان ماه در هشتمین جلسه عمومی انجمن مدیریت اسلامی حوزه که در سالن اجتماعات دبیرخانه انجمن های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، اظهارداشت: طبیعتا مجموعه هایی که هدف اصلی شکل گیری آنها دغدغه علمی بوده باید خود ر ا به دستگاه های مربوطه معرفی کنند تا زمینه های همکاری و همفکری فراهم شود.

وی با اشاره به این که درعرصه قانونگذاری خلاء های فراوانی وجود دارد، ادامه داد: حوزه می تواند در عرصه قانونگذاری دستگاه های مربوطه را یاری کند.

معاون رئیس جمهور در ادامه با اشاره به جایگاه تربیت نیروی انسانی، ابراز داشت: امروز ما بانکداری بدون ربا را اجرا می‌کنیم؛ در حالی که کارشناسان کسانی هستند که کمتر با مبانی دینی آشنایی دارند و همین برنامه در مشاغل دیگر نیز وجود دارد؛ براین اساس برای رفع این مشکل تفاهم نامه هایی را با حوزه علمیه منعقد کردیم که افرادی را تربیت کرده تا وارد نظام اداری و اجرایی کشور شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت انجمن های علمی، گفت اگر انجمن های حوزه می‌خواهند اثرگذاری داشته باشند، باید در برنامه های حوزوی نیاز سنجی را مد نظر داشته باشد .

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به لزوم تبیین مدیریت در نظام اسلامی، افزود: ما مدعی هستیم که دین اسلام، دین کاملی است و برای اداره زندگی بشریت برنامه دارد و در این راستا هم امام خمینی (ره) نظریه ولایت فقیه را ارائه دادند.

فروزنده خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری مسیری را برای تکامل نظام اسلامی بیان کردند که ابتدا نظام اسلامی و جامعه و دولت اسلامی و بعد تمدن اسلامی که باید بصورت جدی در انجمن ها علمی حوزه مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مباحث سازمانی از دیگر مباحثی است که باید انجمن ها آن را مورد تحقیق و بررسی قرار دهند، گفت:

حوزه باید مدل اسلامی نظام اداری را تدوین کند؛ البته این مسئله، کار بسیار زیادی را می طلبد .

وی در ادامه با اشاره به رشته مدیریت تصریح کرد: هرساله تعداد زیادی دانشجو در رشته مدیریت جذب می شوند، ولی متاسفانه مبانی و روش‌های غرب به آنان آموزش داده می شود، سئوال این جاست که رشته مدیریت اسلامی را باید از کجا آغاز کنیم؟

فروزنده در ادامه با بیان این که در وضعیت موجود تحول علوم اسلامی در کجا قرار گرفته است؟، گفت: برای رشته مدیریت تشکیل دو کارگروه اجتناب ناپذیر است؛ به طوری که در کارگروه بنیادی باید مدل مدیریت اسلامی در سازمان‌ها را طراحی کنیم تا این که رشته مدیریت جدیدی جایگزین شود.

وی یکی دیگر از کارگروه ها را کارگروه کاربردی عنوان کرد و افزود: بررسی سرفصل‌ها و متون درسی موجود با چهار رویکرد اسلامی، بروز کردن، ناظر بر نیاز های کشور و قابل اجرا بودن باید در این کارگروه بررسی شود .

فرزونده با انتقاد از عدم توجه به سرفصل های آموزشی مدیریت اسلامی، گفت: بسیاری از سرفصل‌های رشته مدیریت از 20‌سال هیچ گونه تغییری روی آنها نشده است و هیچ نیاز از نیاز های اساسی کشور را حل نمی کنند .

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور با بیان اینکه تدوین پایان نامه در مدیریت اسلامی بسیار اهمیت دارد، افزود: پایان نامه های ارزشی اسلامی تشویق و حمایت خواهندشد.

وی همچنین با اشاره به این که  وجود هزاران استاد دانشگاهی در کشور که باید ارتباطشان با حوزه بیشتر شود، ادامه داد: دستورالعمل هایی را برای فرصت‌ های مطالعاتی تعریف کرده ایم که در این میان، اگر اساتیدی را برای مدیریت تربیت کنیم که هم بتوانند مباحث قوی را ارائه دهند و هم علم روز را بدانند، می توان گفت که فضای دانشگاه ها خود به خود تغییر خواهد کرد.

فروزنده با بیان این که چند اتفاق مهم در نظام اداری می‌افتد که انجمن مدیریت اسلامی حوزه می تواند نقش کلیدی در آن داشته باشد، ابراز داشت: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری درباره نظام اداری ویژگی های برجسته ای از جمله تجربه اداری آسیب شناسانه دارد به این معنا که نظام اداری ما چه مشکلاتی داشته و برای حل این مشکلات چه باید بکنیم، ثانیا باید بدانیم در دنیا برای حل مشکل نظام اداری از چه راهکار های استفاده کردند  و در نهایت نگاه مجتهدی آگاه و مدیر و مدبر همچون مقام معظم رهبری را به دنبال دارد که 30 سال کار اجرایی کرده اند.

مدیر کارگروه تحول مدیریت اسلامی اضافه کرد: باید بر اساس این سیاست‌ها بتوانیم  مدل مدیریت اسلامی کارآمد را تبیین کنیم.

فروزنده همچنین افزود: ما در جمهوری اسلامی  قانون مدیریت کشوری را به عنوان سندی که 20 سال روی آن کار شده و همچنین قانون اصل 144 را  داریم که روی آن ها کار اساسی و کارشناسی شده است .

وی یادآور شد : انجمن مدیریت اسلامی حوزه می تواند با استفاده از ظرفیت ها و کار بر روی سیاست های نظام اداری، قانون مدیریت کشوری و  قانون اصل 144 مدل مدیریت اسلامی را استخراج نماید.

معاون رییس جمهور با بیان این اگر منویات مقام معظم رهبری سرلوحه کار انجمن مدیریت اسلامی حوزه باشد، به موفقیت خواهند رسید، گفت: اگر این انجمن بتواند بر اساس سیاست‌های مقام معظم رهبری قوانین موجود را آسیب شناسی کرده و دستاورده را ارائه دهد، این انجمن درکشور شناخته شده تر خواهد شد.

.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha